IHK Tréning

A kineziológia, a funkcionális edzések, illetve a jóga ötvözetéből jött létre az IHK Tréning mozgásanyaga. A gyakorlatok könnyen elsajátíthatók, bármely korosztály számára kiválóan alkalmazhatók.

 

Anatómiára épülő alapok

Az emberi idegrendszer neuronok (idegsejtek) sokaságából áll, amely irányítja a szervezet többi részét. Ezek az idegsejtek az érző végződéseikkel, az úgynevezett receptorokkal felveszik a test belsejéből és a környezetből származó ingereket (információkat). Ezeket az ingereket a központi idegrendszerben dolgozzák fel és közvetítik a környéki idegrendszer részein keresztül a végrehajtó szervekben, izmokban, zsigerekben lévő speciális mozgató vagy mirigyváladék termelődését szabályzó idegvégződéseknek.

Tehát a gondolatok fizikai szinten, a testben okozhatnak olyan gócpontokat, amely miatt az áramlás (nyirok, vér, energia…) megakad, ezzel zavart keltve az emberi szervezet működésében.

Erre épülve jött létre az IHK Tréning, amely során hangsúlyt kapnak a gondolat-érzelem-test összefüggései.

A kihívást jelentő érzelemért felelős testi területnél lekapcsolhatnak izmok vagy pont ellenkezőleg: berövidülhetnek, befeszülhetnek, attól függően, hogy az adott érzelem megélésével kapcsolatban mekkora blokk van az egyénben.

Ezeket az izmokat stimulálva (erősítve, nyújtva) fejtünk ki hatást a problémás érzelmi területre. Az érzelmi blokk feloldásának leghatékonyabb formája, ha mindhárom területet (testi-gondolati-érzelmi) egyszerre stimuláljuk.

Az IHK Tréning programjai során törekszünk mindenkinek az edzettségi, egészségi állapotának legmegfelelőbb feladatokat adni. Programjainkat törekszünk szabadtérre szervezni, ezzel is segítve a teljes testi-lelki feltöltődés élményét.