Egyéni Képességfejlesztés

Az egyéni kihívások is az önismeret tükrében kerülnek feltérképezésre. Az a célunk, hogy a tudatosság szélesítésével az adott probléma kapcsán a résztvevő képes legyen meglátni új megoldási lehetőségeket. A megoldáshoz hozzájárul a viselkedésminták, reakciók, attitűdök okainak megértése. Az ember egy teljesen új gondolkodásmódot sajátíthat el, mellyel saját maga érheti el azt, hogy tartósan csökkenjen a belső stressz, növekedjen az energiaszintje és a koncentrációs képessége, kiegyensúlyozottabbá váljanak a hétköznapok.

Az önismeret egyik nagy lehetősége, hogy az ember egy teljesen új oldaláról ismerheti meg magát, annak minden pozitív hozadékával. Képessé válik arra, hogy kihozza önmagából és környezetéből is a legjobbat.

Mindamellett, hogy képessé válik önmagára másképp tekinteni, a környezetére is új szemmel nézz majd. Ennek eredményeképpen hatékonyabbá válik a konfliktuskezelés, az önkifejezés, kevésbé jelent majd stresszt az együttműködés. Az emberi kapcsolatok sokkal kiegyensúlyozottabbá válnak.

Ez egy folyamat, melyhez időre és kitartásra van szükség. De a tréningek minden eszközt az egyén rendelkezésére bocsátanak, hogy a kellő kitartás megszülethessen a cél elérése érdekében. A kitartó munka eredménye, hogy az ember egyre inkább függetlennek érzi magát a külső hatásoktól. Ráérezzen, hogy reakciói saját döntései eredménye. Ez pedig növeli a belső elégedettséget.

Az önismereti munka során a résztvevő megtanulja, hogyan irányítsa figyelmét a megoldásra a probléma helyett, illetve egyre inkább a „képes vagyok rá” érzéssel fog azonosulni, a képtelenség érzése helyett.

Ez egy olyan spirál, amely számos előnyös folyamatot indít be, és amely túlmutat az egyéni elégedettségen. A csapat egészére pozitív hatást képes gyakorolni, ha az egyénen belül a stresszt az elégedettség váltja fel.

Érdekel az Egyéni Képességfejlesztés tréning, az alábbi kérdéseim vannak...